Известие

Collapse
No announcement yet.

Странен звук при запалване

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Странен звук при запалване

Здравейте, колеги. От известно време насам при запалване, за няколко секунди бензиновата ми Алфа 166 ТС 2.0 звучи като дизелова, докато влезе в обороти. Имам чувството, че от тогава ми губи и мощност в началото на всяка предавка. По принцип нямам навика да я пържа по светофарите, за да предположим, че е от претоварване. Забелязах наскоро и че за 6000 км ми е изгорила около литър масло (червената Селения). Може ли да дадете някакво предположение и да ме посъветвате къде да отида да и проверя компресията? Благодаря предварително!

http://clubalfaromeo.com/forum/forumdisplay.php?f=26

Разгледай и си избери кои ти е по-удобен.
    Всеки от нас е "пристрастен"към един от сервизите,така че ти сам си избери
    sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

Първоначално публикувано от hkaradjov Покажи съобщение
      Здравейте, колеги. От известно време насам при запалване, за няколко секунди бензиновата ми Алфа 166 ТС 2.0 звучи като дизелова, докато влезе в обороти. Имам чувството, че от тогава ми губи и мощност в началото на всяка предавка. По принцип нямам навика да я пържа по светофарите, за да предположим, че е от претоварване. Забелязах наскоро и че за 6000 км ми е изгорила около литър масло (червената Селения). Може ли да дадете някакво предположение и да ме посъветвате къде да отида да и проверя компресията? Благодаря предварително!
      Как ми прилича на вариатор направо не е истина
      156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщение
        Как ми прилича на вариатор направо не е истина
        Направо си е така, и аз съм така но все още не ме дразни защото е за около 5 или 6 сек.

Поздрави
        алфа ромео 166 2.0 ТС 1998 г.
        алфа ромео 166 2.0 ТС 2003 г.

Comment

Хич да не ти пука
          156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Да ама Алфата е с новия мотор и е 150 коня, а за тях уж нямало проблеми с въпросния вариатор. Какво ще кажете за повдигачите например?
            P.S. И ако може някой да ми каже къде да сменя ангренажа, че се впуснах в по-наложителни ремонти и си играя на руска рулетка малко. До колкото знам не може да се сменя във всеки сервиз, защото на някой места ги напасвали, което не е препоръчително май.
            Благодаря предварително!

Comment

Пак виж пост №2 - по-ясно от това няма кой и как да ти каже
              ...
              155 1,6 TS 16V `96
              166 2,4 JTD `99
              147 1,9 JTDm 8V `07

Comment

Първоначално публикувано от hkaradjov Покажи съобщение
                Да ама Алфата е с новия мотор и е 150 коня, а за тях уж нямало проблеми с въпросния вариатор. Какво ще кажете за повдигачите например?
                P.S. И ако може някой да ми каже къде да сменя ангренажа, че се впуснах в по-наложителни ремонти и си играя на руска рулетка малко. До колкото знам не може да се сменя във всеки сервиз, защото на някой места ги напасвали, което не е препоръчително май.
                Благодаря предварително!
                Или на разбераем език пети за зацепване на ТС
                156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Working...
                X